Fa unes setmanes varem anar a sopar a Sibarites a Gandesa, tenen una carta de vins de la Terra i a preus força ajustats.
Varem menjar un tartar de de tonyina impressionant i tastarem un vi DO Terra Alta elaborat per Celler tern.
Aquest vi és un homenatge a les seves arrels: als 3 membres de l'equip, a les 3 varietats típiques de la Terra Alta i als seus origens.
Varietats: garnatxa: Syrah: carinyena, fermentat en barrica durant 7 mesos en roure francès.
Color vermell intèns, aromes molt intensos, molt cos, color rubí, gust molt intens a fruita madura i xocolata, que prové de la barrica.
Organització de tasts de vins. Creació de cartes de vins per restaurants. Promoció de vins catalans.Tast de vins-recital poètic
GRAN GESTA - COVIDES - DO PENEDÈS
Dissabte passat en col·laboració amb el blog Los placeres de Pepa varem fer una Kata a kasa de la Pepa i el Santi.
El primer vi que varem tastat va ser el Gran gesta del celler Covides elaborat amb Xarel·lo 100 %.
El xarel·lo és una de les varietats blanques que es fan servir per fer vi base per a cava, en funció dels pobles reb una denominació o una altra: Cartoixà, pansal, el seu nom és originari d'Italia i sembla que el varen portar els monjos cartoixans.
Aquest vi està eleborat a la DO Penedès amb la seva varietat insignia.
Adjunto informació de la varietat a la web de la DO:xarel·lo a la web de DO Penedès
El Gran gesta és: Vi blanc jove, de color groc pàl·lid, fresc i molt aromàtic, amb olor a flors blanques i fruites tropicals.
El primer vi que varem tastat va ser el Gran gesta del celler Covides elaborat amb Xarel·lo 100 %.
El xarel·lo és una de les varietats blanques que es fan servir per fer vi base per a cava, en funció dels pobles reb una denominació o una altra: Cartoixà, pansal, el seu nom és originari d'Italia i sembla que el varen portar els monjos cartoixans.
Aquest vi està eleborat a la DO Penedès amb la seva varietat insignia.
Adjunto informació de la varietat a la web de la DO:xarel·lo a la web de DO Penedès
El Gran gesta és: Vi blanc jove, de color groc pàl·lid, fresc i molt aromàtic, amb olor a flors blanques i fruites tropicals.
SENDER 2012 - LA FOU CELLER - DO TERRA ALTA
Ahir, a l'hora de dinar varem compartir taula a un gran restaurant: El Terrat a Tarragona, i amb una millor companyia.
L'àpat el varem regar amb un vi de la DO Terra Alta elaborat per la Fou celler, anomenat Senders, de l'any 2012. Les varietats amb que està elaborat són garnatxa negra, syrà i amb una petita proporció d'una varietat que s'està recuperant a la Terra Alta, el Morenillo. Fermentat en inoxidable i amb 12 mesos en barrica de roure francès.
L'olor del vi ens recorda a les fruites vermelles madures i algunes mores, en boca és com menjar-se melmelada de mores.
Us el recomano per alguna celebració especial.
L'àpat el varem regar amb un vi de la DO Terra Alta elaborat per la Fou celler, anomenat Senders, de l'any 2012. Les varietats amb que està elaborat són garnatxa negra, syrà i amb una petita proporció d'una varietat que s'està recuperant a la Terra Alta, el Morenillo. Fermentat en inoxidable i amb 12 mesos en barrica de roure francès.
L'olor del vi ens recorda a les fruites vermelles madures i algunes mores, en boca és com menjar-se melmelada de mores.
Us el recomano per alguna celebració especial.
I TANT- GARNATXA NEGRA 2013
El sopar a l'Entrecopes el varem continuar regant amb l'I TANT - GANATXA NEGRA del 2013 del celler I tant vins. Elaborat a la DO Montsant, ha rebut 87 punts a la Guia Peñin 2015.
Vi elaborat amb la varietat garnatxa negra 100 % mantenint la tradició del territori. Aquest vi jove té cert cos i un gust molt intens de fruites vermelles madures com podrien ser mores i cassis.
Podríem maridar carns vermelles o postres dolços amb compota de fruits vermells.
Animeu-vos a tastar-lo!!

MAS BELLA NEGRE
L'altra nit varem anar a fer un treball de camp pel blog de la Pepa Pink a les jornades de Sonriu a la crisi, organitzades per ARPA.
Van donar-me la idea de reiniciar l'activitat del blog de kataakasa amb les propostes del vi de la setmana, començarem amb els que hem tastat a aquestes jornades.
Aquest vi l'elabora el celler Mas Bella de Masmolets, projecte de Josep Maria Vilanova i Elisa Ribé per continuar la tradició familiar.
Varem tastar el Negre jove, elaborat amb la varietat ull de llebre de l'any 2012. DO Tarragona.
Vi molt afruitat amb poc cos, que ens va permetre disfrutar el menú variat que ens van oferir al restaurant Entrecopes.
El recomano per aquells que vulguin un vi poc astringent i afruitat per maridar qualsevol tipus de carn.
Web del celler:
http://www.cellermasbella.com/
Van donar-me la idea de reiniciar l'activitat del blog de kataakasa amb les propostes del vi de la setmana, començarem amb els que hem tastat a aquestes jornades.
Aquest vi l'elabora el celler Mas Bella de Masmolets, projecte de Josep Maria Vilanova i Elisa Ribé per continuar la tradició familiar.
Varem tastar el Negre jove, elaborat amb la varietat ull de llebre de l'any 2012. DO Tarragona.
Vi molt afruitat amb poc cos, que ens va permetre disfrutar el menú variat que ens van oferir al restaurant Entrecopes.
El recomano per aquells que vulguin un vi poc astringent i afruitat per maridar qualsevol tipus de carn.
Web del celler:
http://www.cellermasbella.com/
TAST DE VINS DO TERRA ALTA
Després de veure que als premis Vinari 2014 (Gran Vinari d’Or al Millor Vi vas ser pel Mil·lennium 2011 del celler Celler Xavier Clua, DO Terra Alta) i ara al Concurs Mundial de garnatxes de 480 vins inscrits la DO Terra Alta ha aconseguit 9 medalles d'or i 5 de plata.
Pensem que és un bon moment per organitzar el tast de 3 blancs i 3 negres de la DO Terra Alta.
Preu variable en funció del nombre de persones, desplaçament i els vins.
Vosaltres poseu el lloc, nosaltres les copes i els vins.
Animeu-vos!!!
Pensem que és un bon moment per organitzar el tast de 3 blancs i 3 negres de la DO Terra Alta.
Preu variable en funció del nombre de persones, desplaçament i els vins.
Vosaltres poseu el lloc, nosaltres les copes i els vins.
Animeu-vos!!!
VINS A CROÀCIA
Hem tastat un vi d'una varietat blanca anomenada GRK, típica de l'illa de Korkula a Croàcia. Sembla ser originaria de Grècia i el seu nom pot significar amarg, grec...
Fotografia web del celler
Es troba plantada a zones sorrenques, fins i tot sembla que una part del cultiu fa resistir la fil·loxera.
Durant el període comunista es premiava la quantitat abans que la qualitat, però ara es poden trobar vins d'elevada qualitat pel consum interior.
El celler que l'elaborava era Cebalo Popic situat a Lumbarda, un poble de l'illa de Korkula.
Fotografia: Montse Mari Marcos
El vi que varem tastar tenia uns tons verd clar, aromes cítrics i en boca era molt afruitat amb lleugers tocs minerals i molt untuós.
El podem maridar amb peix i marisc.
Si voleu més informació
http://www.grk-cebalo.com/#grk
http://grk-lumbarda.com/en/wines-of-lumbarda/grk-wine/
Fotografia web del celler
Es troba plantada a zones sorrenques, fins i tot sembla que una part del cultiu fa resistir la fil·loxera.
Durant el període comunista es premiava la quantitat abans que la qualitat, però ara es poden trobar vins d'elevada qualitat pel consum interior.
El celler que l'elaborava era Cebalo Popic situat a Lumbarda, un poble de l'illa de Korkula.
El vi que varem tastar tenia uns tons verd clar, aromes cítrics i en boca era molt afruitat amb lleugers tocs minerals i molt untuós.
El podem maridar amb peix i marisc.
Si voleu més informació
http://www.grk-cebalo.com/#grk
http://grk-lumbarda.com/en/wines-of-lumbarda/grk-wine/
Subscriure's a:
Missatges (Atom)